Nederlands

Welkom!

spanish-class-photoHallo! Welkom op de homepage van de Spaanse taalschool Livit Immersion Center (‘livit onderdompelingscentrum’). Leer Spaans in Mexico. Het hele jaar geopend. Al onze cursussen bevatten individueel aangepaste Spaanse klassen. Wij staan bekend als een vooruitstrevende school in Spaans als vreemde taal. De school bevindt zich in het antieke centrum van de stad Puebla, ongeveer halverwege Mexico Stad en de Atlantische kust. Wij bieden het hele jaar door levendige Spaanse taalklassen. Wir sind führend in der Lehre der Spanische Sprache als Fremdsprache. Die Schule befindet sich in der Kolonialstadt Puebla, Mexiko.

 

Een greep uit het gebodene:

  • Onderdak bij een plaatselijk gezin, inbegrepen in de kosten
  • Alle maaltijden, meestal in groepsverband, ingegrepen in de kosten
  • Elke ochtend intensieve op individueel niveau aangepaste Spaanse lessen
  • Klasgrootte beperkt tot maximaal 4 leerlingen’s Middags ‘one-on-one’
  • Spaanse gespreksoefeningen
  • Rondleidingen met gids door het historisch stadscentrum
  • Excursies in de wijdere omgeving
  • Gevarieerd programma van bezoeken aan typisch Mexicaanse ateliers
  • De school heeft een aantal moderne computers, snelle Internet-verbinding en een WiFi netwerk.

Puebla ligt nog zuidelijker dan het Middellandse Zee gebied, maar door de hoogte waarop het ligt is het klimaat meer subtropisch, zoals bijv. Zuid-Frankrijk or Noord-Italie, waarbij het vrijwel nooit kouder wordt dan 15 of warmer dan 30 graden Celsius. Puebla heeft behalve een fijn klimaat ook een hoop geschiedenis en cultuur. Het staat ook bekend om lekker eten. Veel van Mexico’s traditionele eten vindt zijn oorsprong in Puebla. Op loopafstand van de school zult u tientallen gezellige terrasjes en markten aantreffen. Puebla heeft een flink aantal musea en een indrukwekkend aantal van buiten en van binnen rijk gedecoreerde kerken. Zoals u van Mexico mag verwachten is er bijna geen plaats waar niet muziek klinkt.

Voor de afwisseling zijn hier een paar plekken die u kunt bezoeken binnen een uur reistijd van Puebla:

Atlixco, Bloemkwekerijen, forellenkwekerij, gezellig centrum; uitzicht op de een na grootste vulkaan van Mexico, de Popocatapetl, een aktieve
vulkaan van 5.465 meter hoogte

Cholula, Eén van de oudste steden van Mexico; was één van de grootste steden van de Azteken voor de Spaanse verovering; de ruïne van de piramide is nog steeds indrukwekkend en goed toegankelijk inclusief de door
archeologen gegraven tunnel.

Tlaxcala, De provinciehoofdstad ten noorden van Puebla. Er wordt beweerd dat deze stad de ‘geboorteplaats’ van het land is, zoveel culturen als hier hun oorsprong hadden die allemaal hun eigen stempel drukten op de vorming van Mexico zoals wij het kennen. Het oude centrum van Tlaxcala biedt een scala aan interessante plekken, maar waarschijnlijk het meest bijzondere is de ‘komvorm’ van het centrum. Aan iedere kant van het centrum vindt u trappen omhoog die elk hun eigen uitzicht over de stad bieden.

Tecali de Herrera, Een kunstenaarsstad vol marmer en onyx. De hoofdstraat biedt meer dan een kilometer aan ateliers en winkeltjes vol grotere en kleinere, met de hand gemaakte, objecten gemaakt van deze materialen.

African Safari, Een safaripark zoals wij in Europa ook kennen, waar je tussen de min of meer los rondlopende wilde dieren rijdt, maar nu met het bijpassende klimaat! Een heel aparte ervaring.

Malinche, Een mooie berg, geschikt voor middelzware tochten, met een hoogte van 4.461 meter boven zeeniveau. Veel mensen gaan hier kamperen.

Er zijn talloze andere plekken waar natuur, cultuur en geschiedenis op u wachten om bezocht te worden. Mexico is ter hoogte van Puebla bijna op zijn smalst – letterlijk dan – en de kusten van Acapulco (Stille Oceaan) en Veracruz (Atlantische Oceaan) zijn maar een paar uur ver. Vanuit het enorme busstation van Puebla gaan overal lijnbussen of – busjes. Prima idee voor een weekendje weg van de stad.

Voor meer informatie over de school en de Spaanse cursussen, zoek verder op deze website www.livitspanish.com Verdere details worden alleen in het Engels gegeven. Aan de onderkant van de site staat hoe u met ons in contact kunt treden (email, telefoon en postadres). Benadert u ons svp in het Engels
of Spaans.

Contact Info

info@livitspanish.com

 

USA
16206 E. Crestline Pl.
Centennial, CO 80015
+1 (303) 955-9135

 

Mexico
Privida Nuevo Leon No. 18
Colonia El Carmen
Puebla, Puebla, Mexico
CP 75230
+52 (222) 290-6060